Eg er tilbake i Rio Dulce – denne gong med eit urinproveglas i handa

Posted on Jun 28 in: Travel - 2 Comments »

I gaar kveld, paa veg heim fraa internetcafeen, saa traff eg min amerikanske ven, Noel,  og Sandra, som han reiste paa den organiserte turen ilag med.  Og dei hadde vore paa ein veldig daarleg tur med ein veldig lat guide.  Guiden hadde ikkje teke dei med til Los Siete Altares ein gong, for det var ikkje vatn der meinte han. Det er altso plassen der eg bada og koste meg i maase vatn. Sjolvsagt er det vatn der no, Viss det noko gong er fine vatnfall der saa er det jo no, det er jo regntid og det holjer ned kvar kveld.  Saa iallfall, dei bestemte seg foa aa reisa dit i dag, paa eigahand, slik eg gjorde i gaar, og altso sova ei til natt i Livingston.  Men sidan eg fekk ein mail av Elin i gaar der det stod at dei var paa Hotel Backpacker´s i Rio Dulce, saa valde eg aa reisa tilbake hit i dag.  So her er eg.  Eg bur no altso paa same plass som Elin og veninna hennar, men eg har ikkje treffe dei enda.  For dei var ikkje der naar eg kom, og eg har vore her i byen sidan.  Eg reiste nemleg rett til legen.  Eg trur kanskje eg har urinvegsinfeksjon eller noko liknande.  Men legen var ikkje der, saa eg fekk eit slik tisseglas som eg skal fylla opp og koma tilbake med i morgon tidleg klokka halv aatte. 

Ellers saa aat eg Tapado att i gaar kveld.  Og dette var verkeleg Tapado du.  Den eg aat fyrste kvelden var nemleg laga av ei mexicansk dama, medan me i gaar gjekk til ein ekte Garifuna restaurant.  Og steike, maten der var heilt fantastisk god.  Den var mindre suppa og meir gryterett enn den eg aat fyrste kvelden, og det var slik eg hadde forventa den skulle vera.  Og kokossmaken var heilt fantastisk, og den var full av godsaker, masse platanos, andre gronsaker, to heile smaa fiskar, to stoore reker/scampi (eg veit ikkje forskjellen) og litt krabbe…..nam nam nam!!!  Etter den gode maten  saa gjekk me tilbake til hostellet i holjande regn og sinnsjukt torden og lyn.  Tordne og lynet her er heilt utruleg, det var  slik i El Salvador og, eg har aldri oplevd makan.  Det tordnar saa utruleg hogt!! Og lyner heile tida, i gaar lyste det opp slik at me kunne sjaa bort til Belize.  Eg har alltid syns at lyn og torden er skummelt, saa det er det jo, men det er no jammen litt artig og, iallfall fasinerande.  Paa torsdag ettermiddag saa surfa eg jo i slikt ver i El Salvador.  Klokka var seks, saaa det byrja aa bli morkt, og det var ganske utruleg aa liggja der paa surfebrettet - regnet holja ned, det tordna utruleg hogt og lynet lyste opp rundt meg.  Det var i grunn utruleg fint, heilt magisk nesten, og litt skummelt for meg sjolvsagt!

Haapar de har det bra alle saman!!

 (dette innlegget skreiv eg for to dagar sidan, altso paa torsdag, men det vart visst ikkje publisert dao, so no prover eg att)

2 Responses to “Eg er tilbake i Rio Dulce – denne gong med eit urinproveglas i handa”

 1. Mette Says:

  Det har blitt eindel legebesøk på¨deg..

  E planen videre no Mexico og so Dominikanske Rep.?

  Me reise til Hafslo den helga når du har kome heim,so me håpa du blir med:-)

  Eg og Sander har vært i sentrum med mamma,pappa og Sindre heile dagen. Sander fekk lego-togbana,som han og onkelen har hatt masse morsomt med. Eg har kjøpt meg olabuksa og 3 t-skjorter;må ha noke kle som passar.. Magen vokser og vokser;-)

  Sander har akkurat lagt seg, mamma & pappa e i bursdagselskap og Sindre og Hans Christian e på kino, so no e eg aleina i leiligheten i sentrum; skal surfa på internet og spisa godteri.

  Kos:-)

 2. mamma Says:

  Hei.Ja nå er kl.4 på natta og vi har komme heim fra selskap.Koselig kveld.Så det første jeg gjør er jo på med dataen for å se om det er noe nytt fra deg,og det var det.Og da blir jeg jo glad,men litt trist og når jeg ser at du er sjuk.Men får håpe medisinen hjelper og du blir fort frisk igjen.Det er ihvertfall bra at du snart skal heim.Nå må jeg prøve å sove litt.Gog natt og mange klemmer fra mamma.God bedring

Leave a Reply