Finca Ixobel – Eg satsar okologisk for aa bli frisk

Posted on Jun 30 in: Travel - 6 Comments »

Diagnose: Anemi/jarnmangelanemi og  ein alvorleg urininfeksjon.

Korleis bli frisk: Sju tablettar og minimum tre liter vatn om dagen (i folgje legen) + unna meg eit par netter paa ein okologisk farm (i folgje meg).

Jadao, etter legebesoket i gaar, som inkludert medisinar kosta meg 80 dollar(!!), saa har eg no lagt meg sjolv inn paa ein okologisk farm (www.fincaixobel.com).

Her er planen min aa liggja i ei hengekoya og lesa, ta medsinane mine, drikka mykje vatn og eta den kjempe gode maten her naar eg er svolten.  Dei har masse artige aktivitetar her og, men sidan eg ikkje er i toppform og dei er ganske dyre so vert det nok mest hengekoya pao meg..

Eg gjekk altso til legen i gaar og fekk svar paa urin- og blodprove.  Og det viste seg at det ikkje saag so bra ut.  Paa grunn av manglande medidinske spanskkunnskapar saa veit eg ikkje heilt kva slags infeksjon eg har, om det er i nyrer, urinveg, blaere eller noko anna.  Men han sa iallfall at eg har ein alvorleg urininfeksjon.  Og naar eg spurde om det var noko farleg saa sa han berre at det iallfall er ein alvorleg infeksjon og at eg maa vera svaert flink t aa ta medsinane mine t rett tid og drikka heile tida.  Og i tillegg so har eg anemi, eller jarnmangelanemi er kanskje meir rett, ikkje veit eg.  So jippi!!  Men no veit eg iallfall kvifor eg har vore ein del kvalm i det siste, plutseleg folt meg heilt energilaus, alltid sovnar paa bussturar sjolv om eg har sove masse natta for, fole meg sliten og andpusten veldig fort, maa tissa heile tida, fole at eg maa tissa enda oftare, og maa tissa veldig akkutt +++ so no vert nok forhaapentlegvis livet enda litt betre snart :)

Eg traff foresten Elin og Ericka torsdag kveld.  Elin er altso ei veninna som eg faktisk vart kjend med forrige gong eg var i Guatemala, altso for to aar sidan, me gjekk daa paa same spanskskule.  Og no er me jammen tilbake her begge to paa same tid.  Ho har jobba frivillig i Antigua i ein maanad, og skal no reisa fram til ho og Ericka skal begynna aa studera i Mexico i slutten av juli.  Veninna hennar, Ericka, kjenner eg og litt, sidan me hadde spanskforelesningar ilag i fjor haust.  Saa det var utruleg moro aa treffa dei att her!! Eg visste jo at dei var paa hostellet og laag berre aa venta paa at dei skulle koma tilbake fraa utflukten sin.  Dei visste jo ikkje at eg var der, saa det var moro.  Saa me aat middag ilag torsadg kveld.  Og so kom to guatemalske gutar dei hadde blitt kjende med dagen for, so me hang med dei den kvelden, ein veldig bra kveld.  So i gaar so aat me frukost ilag for dei tok baaten vidare til Livingston.  Men so no so skal baade eg og dei til Tikal ein av dei naermaste dagane, so daa haapar me paa aa treffast att.  Etter ein dag eller to i Tikal saa er planen min aa kryssa grensa til Belize, vera der i to eller tre dagar og saa reisa nordover til Mexico, og tilbringa mine siste dagar der.  Eg har jammen ikkje lenge att paa tur no.. Elin og Ericka har ikkje bestemt seg om dei skal til Belize eller ikkje, men det kan henda dei vert med :)

Nei, no vil eg koma meg tilbake til paradiset mitt.  Eg er nemleg i naeraste by, Poptun, no, som altso ligg ein 10 minuttars tuc-tuc tur unna.  Planen er aa reisa vidare til Flores i morgon.  Eg har til og med ordna meg skyss med eit guatemalsk ektepar som bur der.  Dei reiser fraa farmen til Flores i morgon tidleg og har sagt at eg kan sitja paa.  Og eg har sagt at det vil eg svaert gjerne.  Men no er eg jammen ikkje heilt sikker, mogleg eg har lyst aa ta ei natt til her, faar sjaa.

No skal eg iallfall tilbake aa eta lunsj, drikka vatn, ta ein tablett og so finna ei hengekoya og ei bok :)

God helg, folkens!

6 Responses to “Finca Ixobel – Eg satsar okologisk for aa bli frisk”

 1. Solrun Says:

  Oj, ha blitt nåken dåktar besøk pao deg ja. Viktig å drikka masse naor du ha urinvegsinfeksjon ja, appelsinjus e bra! :) Håpa du kjemme deg fort, ekje kjekt å vera sjuk naor du e pao tur. Her i bergen e da faktisk litt fint ver no, sleura meg pao altanen med dataen :) Tele ni ti ferien, hakje før 23. juli, da ska bli so godt!! Kos deg å nyt resten ao turen din! Å pass no godt pao deg sjøl å bli frisk! :) Klem

 2. Ruth Wenche Says:

  Hei på deg! ;)
  Kjedelig ̴ bli sjuk p̴ reisa di d̴! Satser p̴ at du snart blir bra igjen! Jammen ikkje lenge til du reiser heim igjen n̴, syns du tida g̴r for fort,Рeller begynner du ̴ bli klar for Norges land.?!
  God bedring!
  Stor klem!

 3. pappa Says:

  Hei igjen kjære dotter. Håpar at du er pao betringens veg no, mao ta vare pao deg sjølv. No nermar det seg slutten pao reisa di, og du kan gleda deg til å koma heim til vakre Noreg og Hafslo. Omstillinga vert nok stor for deg, ikkje lett å landa ned i kvardagen etter so lang periode pao reise.
  Fint fø Jarle att han fekk oppklart at han er ein gammal mann (kanskje ikkje da svaret han venta pao, men……..)
  Onsdag lunsj køyrer Mette og Sander heim, eg satsar pao litt nedtrapping mot ferien pao måndag. Tek heimekontor torsdag og fredag, ser fram til ferien no. I dag er mor di i Norheimsund og hjelper bestemor og bestefar å pakka ut. Ho har vore utruleg flink å hjelpa dei. Stor klem frao pappa

 4. mamma Says:

  Hei på deg.Ja nå er jeg på overnatting hos marit og de for første gang,litt rart, men koselig. Har kommet godt igang med å få alt på plass i den nye leiligheten til bestefar og bestemor.Det er en fin leilighet.Jeg skal heim igjen på onsdag for da kommer Mette,Sander og pappa.Håper det står bra til med deg og at du har klart og slappa av i noen dager.Det tar jo tid å få normal blodprosent igjen.Er du fortsatt i Guatemala? Reiser du videre med Elin ?Nei nå er visst kl. blitt ett på natta så jeg får prøve å få meg litt søvn.Ha det godt så lenge og klem fra mamma :-)

 5. Ann Kristin Says:

  Heisann heisann!
  Eg ha kje tid aa skriva so mykje no, men no veit de iallfall at eg e live, og treng ikkje bekymra dikka:)
  Eg ha no kome meg t Tikal, og ska tilbringa natta her i ei hengekoya. I maaro tidleg 04.45 ska eg pao ein fire timars guida tur.
  No e da mogleg eg ska pao ein liten vandring i morket her pao jakt etter jaguarar, slangar og krokodillar, kanskje.
  Haapa de ha da bra!!
  So skriv eg nok blogg i maaro ettermiddag.
  Klem frao meg

 6. Mette Says:

  Hei!
  Det høres spennande ut,og litt skummelt.. Du må væra forsiktig!
  Her regner og regner det; veldig dårlig start på ferien:-(
  Pappa komme og henta meg og Sander kl.12 idag,so kjøre me til Hafslo. Håpa på bedre vèr da!

  E du frisk no?

  Kos fra Mette & Sander:-)

Leave a Reply